lørdag den 18. november 2017

Fotobog er skabt i lykkens tegn

Fotobog er alle de vrede, og med god grund. De er mere kreative end blot fotoalbum, og en fantastisk måde at få fysiske kopier af digitale fotos på ét sted. Her er nogle tips til en fotobog, der har en sommer tema.

Fotograf Vejle


Fotografering:

Så meget sker i sommermånederne, at det kan være svært at fange det hele. Men du er nødt til at prøve alligevel, hvis du kommer til at lave en fotobog med en sommer tema. Den første ting du skal gøre er at komme i vane med at have dit kamera med dig på alle tidspunkter og til at bruge det. Få en stor memory stick og gøre en vane lastning dens indhold til computeren på en regelmæssig basis. På den måde kan du snap væk uden nogensinde at skulle bekymre dig, at du kommer til at løbe tør for plads.
Og snap væk du skal. Jo flere billeder, du tager, jo bedre vil du få på det, og jo mere du bliver nødt til at vælge imellem, når du lægger din bog sammen. Når du skyder dine billeder, så sørg for, at du får masser af billeder af de mennesker i dit liv, naturligvis (både åbenhjertig og poserede), men gør det bedste du kan for at sørge for, at du også får masser af billeder af den naturlige skønhed af sommeren. Tag nogle ture rundt i nabolaget, eller til nogle parker, stranden eller bjergene, og få nogle skud der. Du vil opdage, at jo flere billeder, du tager, jo mere du tager på den tankegang af en fotograf, og jo flere ideer, du får for gode billeder.
Som anført ovenfor, er der så mange ting, der sker i løbet af sommeren, der er foto værdig, at du måske har svært ved at vælge hvad der skal medtages i din bog. Det er en god ting. Det er bedre at have for meget materiale end ikke at have nok. Ferier, små ligakampe, grill, improviserede sammenkomster, gå ned til ol ‘svømning hul, disse er alle store fotografiske foder, og du bør gøre det bedste du kan for at fange dem alle.

Skrivning:

Hvis du har plads i din lomme til dit digitale kamera, kan du også gøre plads til en lille notesbog. Dette vil hjælpe dig til at skrive store billedtekster til dine billeder, og du kan også bare notere ned tanker og ideer, eller sjove historier, mens de sker, eller som de opstår for dig. Hvis du ikke er store på at skrive, kan du tage et kig rundt på nettet eller i nogle bøger for store sommer citater. Du kan også få hjælp fra venner til denne del. En lille smule tekst her og der vil bidrage til at binde bogen sammen.

Formidling og Design:

Der er masser af måder at gøre dette, men det nemmeste er nok at finde en skabelon online og hente den. Men hvis du er dygtige til at bruge programmer som InDesign, desto bedre! MS Word og Pagemaker kan også hjælpe dig i denne henseende.

Når du er ved at arrangere bogen, er der en række måder at se på tingene. Du kan gøre en simpel måned for måned retrospektiv, skabe nogle kapitler er baseret på de typer af aktiviteter (fester, vandreture, osv.), eller blot Grib nogle af dine bedste fotografier og arrangere dem tilfældigt med tekstbidder. Gør hvad føles rigtigt, og lad din kreativitet guide dig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Billeder

Billeder er en af de mest fantastiske og kraftfulde måder at dele lige netop jeres historie med familie, venner og verden. Det er den eneste...